1320
Almere BuitenAlmere HavenAlmere Hout

CDA stelt vragen over onderhoud ruiterpaden: ‘Verenigingsleven en gezondheid zijn belangrijk’

Het CDA heeft schriftelijke vragen ingediend over het onderhoud van de ruiterpaden in Almere. Er worden namelijk verschillende ruiterpaden in Almere opgeheven, omdat er geen geld meer is voor het onderhoud. Eerder hebben vier ruitersportverenigingen hun zorgen hierover geuit in een brief aan de gemeenteraad. 

In de brief benadrukken de ruitersportverenigingen dat zij het niet eens zijn met het opheffen van de paden. Het zou niet alleen slecht zou zijn voor het welzijn van de paarden, maar ook voor ruiters omdat zij dan niet meer kunnen genieten van de natuur in Almere.

Staatsbosbeheer heeft aangegeven dat er geen budget meer beschikbaar is voor het onderhoud van deze paden. Het gaat om de ruiter- en menroutes door de bossen van het Almeerderhout, Buitenhout en Waterlandse bos, Kemphaan en het Kathedralenbos. De verantwoordelijkheid voor beheer en onderhoud van de paden wordt overgedragen aan de betrokken verenigingen via een vrijwilligersovereenkomst. 

Schriftelijke vragen

Het CDA heeft nu ook schriftelijke vragen ingediend waarin ze opheldering vragen over het onderhoud van de ruiterpaden. “Als CDA Almere vinden we het verenigingsleven erg belangrijk. Daarnaast vragen we ook aandacht voor positieve gezondheid. Recreëren in de buitenlucht is een manier om de gezondheid te beïnvloeden. Beide staan nu onder druk”, staat in de brief van het CDA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant