860
Almere Stad

Cabaretduo Maartje & Kine komt naar de Kunstlinie met voorstelling Sneeuwbeesten

Het cabaretduo Maartje & Kine komt naar Almere met hun voorstelling ‘Sneeuwbeesten’. Het duo werkt hiervoor samen met het lokale zangkoor De Poldertranen uit Almere. De voorstelling is donderdag 1 februari in de Kunstlinie te zien. 

Het cabaretduo Maartje & Kine is bekend van de NTR-documentaire ‘Maartje & Kine Buigen Niet’, over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Ook hebben ze meerdere keren opgetreden bij Khalid & Sophie, Tijd voor Max en Opium op Oerol. 

Het duo speelt samen meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit. Maartje & Kine spelen voornamelijk klassieke en hypermoderne muziek. 

In de voorstelling Sneeuwbeesten nemen Maartje & Kine het publiek mee op een vlucht langs alle continenten. Ze strijken overal en nergens neer om te laten horen en zien hoe mensen het feest van het ‘Licht’ vieren. Daarnaast zijn er gastoptredens van bekende en onbekende Nederlanders. 

Lokaal koor 

Voor Sneeuwbeesten werken Maartje & Kine in elke plaats samen met een lokaal koor. Het Almeerse koor De Poldertranen zal tijdens de voorstelling in de Kunstlinie samen met het duo optreden. De Poldertranen zijn een gemengd koor en hebben bijna 50 leden. Ze zingen al 24 jaar oude en nieuwe Nederlandstalige nummers.

Koor De Poldertranen

Foto: De Kunstlinie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant