2460
Almere

Jong Almere rekent verrassend af met VV Katwijk: 3-1

Veel wedstrijden in het amateurvoetbal vonden door de winterse omstandigheden geen doorgang. Jong Almere City kwam als enige wel in actie en wist in Katwijk de nummer vier van de ranglijst, VV Katwijk, met 1-3 te verslaan en is daarmee de tweede helft van de competitie goed gestart.

De Katwijkers die in de competitie zeven overwinningen op rij hadden geboekt gingen verrassend onderuit en beginnen zo langzamerhand een Almere-complex te krijgen. Onlangs werden ze ook al uitgeschakeld voor de beker door de hoofdmacht van Almere City (1-2).

In de tiende minuut was het Katwijk dat de eerste kans kreeg, maar Rick van der Meer zag zijn inzet net naast gaan. Katwijk bleef hierna op jacht naar het eerste doelpunt. Het was na een prima aanval Sietse Brandsma die voor de 1-0 tekende en doelman Keller kansloos liet.

Hierna waren het de Almeerders die de touwtjes in handen namen. Na 19 minuten spelen verdween de bal in het doel van Katwijk, maar de grensrechter had buitenspel geconstanteerd. Na 32 minuten was het wel raak. Jeffry Puriel tekende voor de gelijkmaker.

Drie minuten later was het bijna 2-1, maar doelman Keller hield de bal knap uit het doel. In de tweede helft begon Katwijk sterk maar ondanks wat kleine kansjes bleef het gelijk. In de 59e minuut nam Jong City de leiding via Tijmen Wildeboer en door een eigen doelpunt van Joey Ravensberger werd het zelfs 1-3.

Jong Almere City staat nu op de achtste plek en nog maar vijf punten achter de nummer 4 Katwijk. Om zich te handhaven moet City bij de eerste negen ploegen eindigen (van de 18) of boven Jong Sparta, dat momenteel 12e staat met 3 punten achterstand op de Almeerders.

Volgende week speelt Jong Almere thuis tegen Excelsior Maasluis om 15.30 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant