vuurwerk
3530
Almere

Almeerder ‘speelde met zijn leven’ door illegaal vuurwerk te vervoeren

Een Almeerder die een partij zwaar en illegaal vuurwerk in zijn auto vervoerde, is veroordeeld tot 240 uur werkstraf. Volgens de officier van justitie speelde de Almeerder met zijn leven. De 20-jarige man werd ruim een jaar geleden aangehouden in Almere. Hij zat in zijn auto in de Lekstraat en het leek of hij drugs dealde. Een buurtbewoner belde de politie.

Mortierbommen

De Almeerder rende weg, maar kon al snel worden gepakt. In zijn auto lag veel zwaar en verboden vuurwerk. Het ging om 19 mortierbommen, 84 stuks Cobra 6 en ander knalvuurwerk.

Mortierbom

De kinderrechter veroordeelde hem al eens voor vuurwerk. Ook had hij meer problemen met justitie. Het Openbaar Ministerie was het zat. De officier van justitie eiste daarom een jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk: “Als een Cobra ontploft was in deze auto was u er niet meer geweest.”

‘Echt laatste keer’

Aan de rechter beloofde de Almeerder zijn leven te beteren. Hij wil naar het hbo en heeft werk. Zijn ouders en vriendin steunen hem en waren ook naar de zitting gekomen.

De positieve verhalen overtuigden de rechter. “Dit moet echt de laatste keer zijn geweest”. Zo besloot de politierechtechter. De 240 uur werkstraf is de maximale werkstraf die iemand opgelegd kan krijgen.

Bron kopfoto: Politie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant