Almere Haven

Omwonenden geschokt door familiedrama Almere: ‘Dit is een wanhoopsdaad’

Omwonenden van de woning in Almere Haven waar zich dinsdagavond een familiedrama heeft afgespeeld, zeggen enorm geschrokken te zijn. “Vannacht waren hier plotseling een traumahelikopter, brandweer, ambulance auto’s en politie”, vertelt een buur die nog overstuur is. 

De politie hield gisteravond in een woning aan de Bovenloop een moeder aan op verdenking van het doden van één van haar kinderen. Het kind overleed dezelfde avond. Een broertje of zusje raakte gewond.

“Het vriendje van mijn kleinzoon, die de weekenden bij mij is, die woont daar. Dus ik heb heel erg pijn in mijn buik nu dat het hem betreft,” zegt een aangeslagen buurvrouw.

Baby
De leeftijd van de kinderen en van de moeder maakt de politie niet bekend. Volgens sommigen buurtbewoners zou het gaan om een baby die is omgekomen en klein kind dat gewond is geraakt. “Echt heel erg,” zegt een andere omwonende. “Dit is toch een wanhoopsdaad. Ik hoop dat het kindje dat is overgebleven goed terechtkomt.” 

Lees ook: Moeder in Almere Haven aangehouden op verdenking doden van kind

Burgemeester Hein van der Loo van Almere is ‘zeer geschrokken’ van dit ‘intens verdrietige incident’ in Almere Haven. Van der Loo: “Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de familieleden en andere naasten van de slachtoffers.”

Het is niet duidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld. We hebben de politie ook gevraagd of er is gesproken met de vader van de kinderen. Daarover wil een woordvoerder niets zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant