1.7K0
Almere Hout

Almere vreest voor aanslag op woning in Nobelhorst, cameratoezicht ingesteld

De gemeente Almere vreest voor een explosie of aanslag bij een woning aan de Marie Curielaan in de wijk Nobelhorst. De burgemeester laat daarom tijdelijk cameratoezicht in de straat plaatsen.

“Het is niet alleen gevaarlijk voor de aanwezigen in de woning, maar ook voor omwonenden en voorbijgangers”, schrijft burgemeester Hein van der Loo.

Woning dicht
Uit de bekendmaking blijkt dat vorige maand in dezelfde straat een woning is gesloten. Dat gebeurde op 18 december. In de dagen daarvoor gebeurde er veel in de stad. De burgemeester benoemt dat ook in het besluit voor het plaatsen van de camera’s.

Zo was er op 16 december een explosie aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort en een nacht later aan de Valetaweg in de Danswijk. Beide adressen liggen respectievelijk op ruim 7 en 16 kilometer van het adres aan de Marie Curielaan.

Het cameratoezicht in Nobelhorst wordt ingesteld tot 26 februari.

Acht maanden op rij explosies
De afgelopen tijd is Almere opgeschrikt door steeds zwaardere explosies. Al acht maanden op rij vinden die plaats bij woningen. Afgelopen weekend nog aan de Beneluxlaan in Almere Poort. Daar raakte een woning zwaar beschadigd. Op dat moment was het gezin dat er woont thuis. Niemand raakte gewond.

Het was de vijfde explosie in Poort sinds maart.

Cameratoezicht op meerdere plekken
Op dit moment zijn er zeven plekken in Almere waar tijdelijk camera’s hangen na een incident.

Ook zijn er nog vier andere plekken waar camera’s hangen. Zoals bijvoorbeeld in het centrum van Almere Haven. Die werden opgehangen na meerdere overvallen. Ook hangen er camera’s bij het stadion van Almere City FC omdat daar bij thuiswedstrijden grote groepen mensen zijn en de kans op verstoringen aanwezig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant