1380

Jong Almere City in nieuwe jaar hard onderuit tegen AFC: 1-5

Jong Almere City is zaterdag als eerste Almeerse club na de winterstop weer begonnen aan de competitie. Ook Forza Almere zou in actie komen maar de wedstrijd uit tegen Nieuw Sloten werd afgelast. Het Amsterdamse AFC, dat onlangs verrassend eredivisionist Volendam uit het KNVB-bekertoernooi knikkerde, was veel te sterk voor het team van trainer Danny Schenkel: 1-5. Met deze valse start in 2024 kwam een eind aan een reeks van acht wedstrijden waarin Jong Almere City niet verloor.

Beide ploegen startten rustig aan het duel. In de 22e minuut kwam AFC onverwacht op voorsprong. De bal van Oussama Siali verdween op gelukkige wijze in het Almeerse doel: 0-1.
Na de openingstreffer bleef AFC het betere van het spel houden. In de 26e minuut had AFC de kans op 0-2, maar dankzij een redding van Stijn Keller werd het niet erger voor de Almeerders. Twee minuten later boog Keller alsnog het hoofd. Splinter de Mooij kreeg de bal wel voorbij de Almeerse doelman en bepaalde de ruststand op 0-2.

Al na drie minuten in de tweede helft deelde AFC min of meer de genadeklap uit. Noa Benninga zette de derde treffer van de Amsterdammers op het scorebord. Jong Almere City gaf echter niet op en deed in de 62e minuut iets terug. Een schot van Layee Kromah werd gestopt, maar vervolgens in tweede instantie afgemaakt door Tijmen Wildeboer.

Twintig minuten voor tijd maakte AFC aan alle illusies van de Almeerders echter een eind. Wessel Been tekende voor de 1-4 en even later maakte Soufiane Hetli het allemaal nog erger door de eindstand op 1-5 te bepalen

Een slechte start van 2024 voor Jong Almere City dat volgende week afreist naar Katwijk, waar het de plaatstelijke VV treft die het onlangs Eredivisionist Almere City nog lastig maakte in de strijd om de KNVB-beker (1-2). Aanvang 15:30 uur.

Foto: Almere City FC – Ron Baltus / sportshots.pro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant