investeren ict-voorzieningen Almere
1990
Almere

Gemeente Almere heeft extra investering nodig voor ICT-voorzieningen

Om de goede informatievoorziening en dienstverlening te kunnen waarborgen heeft de gemeente Almere een forse extra investering nodig. De ICT-voorzieningen van de gemeente zijn een noodzakelijke kostenpost. Om deze reden heeft het college aan de raad gevraagd om de bestaande begroting met 18 miljoen euro op te hogen.

Miljoenenbegroting voor ICT-voorziening

De gemeenteraad heeft eerder een bedrag van 15,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het optimaliseren van de ICT-voorziening van de gemeente Almere. Volgens het college van Almere is het noodzakelijk dat dit bedrag wordt opgehoogd met nog eens 18 miljoen euro. De raad is om deze reden uitgenodigd voor een gesprek. De extra investering is volgens het college essentieel voor meerdere zaken.

Het gaat in dit geval om de continuïteit van de bedrijfsvoering, de noodzakelijke overgang naar een nieuwe ICT-leverancier en de verbetering van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven. De huidige begroting volstaat niet, zo blijkt uit een globale inventarisatie die enige tijd geleden werd opgesteld. De totale investering zal volgens het college neer moeten komen op 33,6 miljoen euro.

ICT-voorzieningen

Informatievoorziening en dienstverlening

Volgens wethouder Kees Ahles is dit forse bedrag noodzakelijk om de informatievoorziening en dienstverlening naar inwoners en bedrijven in Almere te waarborgen. “We realiseren ons dat dit een fors bedrag is, maar deze extra investering is onvermijdelijk om knelpunten op te lossen”, aldus Ahles. Hij benoemt erbij dat de ICT-voorziening van de stad niet moet worden gezien als een kostenpost, maar als een randvoorwaarde.

De beschikbare financiële ruimte voor ICT-investeringen is gebaseerd op het rapport ‘toekomstige organisatie’ dat in 2022 werd gepresenteerd. In dit rapport staat te lezen dat een transitie naar een nieuwe leverancier noodzakelijk is. Er wordt verwezen naar de bovengenoemde randvoorwaarden met betrekking tot inwoners en bedrijven. Het rapport maakt deel uit van het coalitieakkoord uit 2022, waar de ambitie ‘De Stad op Orde’ onderdeel van uitmaakt. Investeren in ICT-voorzieningen stond destijds al op de agenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant