Reddingsbrigade
1970
Almere

Almeerse reddingsbrigade ondanks hoog water nog niet uitgerukt

De Almeerse reddingsbrigade is ondanks de hoge waterstand in Nederland nog niet uitgerukt. Wel staan ze paraat mocht er iets gebeuren op het water. Zo houden vrijwilligers van de brigade de situatie op de Almeerse wateren continu in de gaten.

Ze rukt niet uit omdat de meeste mensen door het hoge water niet eens bij hun boot kunnen volgens de brigade. Er zijn dus maar weinig mensen die op dit moment met het water in aanraking komen. Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan is de brigade snel ter plaatse.

Naast zorg voor haar eigen gebied, kan de reddingsbrigade ook op nationaal niveau bijspringen bij de Nationale Reddingsvloot (NRV). Het NRV kan haar in geval van nood dan vragen om vaartuigen en bemanning te leveren.

Nieuwjaarsduik

Wel was de Almeerse reddingsbrigade aanwezig bij de nieuwjaarsduik in Almere Haven. Daar zorgden de vrijwilligers ervoor dat de duik veilig verliep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant