2850
Almere Stad

Mozaïekkunstwerk van gerecycled materiaal opnieuw te zien in stadhuis

Het mozaïekkunstwerk ‘De Droomtuin’, gemaakt van gerecycled materiaal, staat tot eind januari opnieuw ter expositie in het stadhuis van Almere. Kunstenares Lian de Gier werkte 2,5 jaar aan het kunstwerk dat onder andere geëxposeerd werd tijdens de Floriade.

Het mozaïek is vijf meter breed, ruim twee meter hoog en bestaat uit 25 panelen, die precies als een puzzel in elkaar passen. “Ik wilde een groot begrijpelijk kunstwerk maken. Andere mensen betrekken bij de kunst en het verhaal achter een kunstwerk. Daarom nodigde ik steeds mensen uit in dit mozaïek om ook één of meerdere bloemblaadjes te beschilderen, soms te kleien of een tekening te maken als ontwerp voor in het mozaïek”, vertelt Lian.

Lian kreeg regelmatig vragen over waar het kunstwerk te zien is. “Vaak is het alweer weg voordat mensen de kans hebben gehad om het te bewonderen. We hebben het gisteren in de C-passage geplaatst. Ik hoop eigenlijk dat het langer mag blijven hangen dan tot eind januari.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant