1820
Almere Stad

Leerlingen Helen Parkhurst doen mee aan Young Solar Challenge

Vijf leerlingen van Helen Parkhurst in Parkwijk nemen dit jaar deel aan de Young Solar Challenge. Tijdens deze uitdaging moeten scholieren zelf een duurzame boot bouwen waarmee ze zullen racen tegen andere scholen. De boten moeten voorzien zijn van zonnepanelen.

Iris gaat samen met haar medeleerlingen Rianna, Luuk, Bram en Mara de uitdaging aan. Ze zullen deelnemen aan drie wedstrijden die plaatsvinden in mei/juni.

Duurzame boot

De Young Solar Challenge is een wedstrijd voor leerlingen tussen de 14 en 17 jaar. Hierbij gaan de teams dus een duurzame boot maken die wordt aangedreven door zonne-energie. “Je moet je eigen boot in elkaar zetten met zonnepanelen”, zegt Iris. Ze legt uit dat elektrische aandrijving en duurzaamheid de belangrijkste eisen zijn.

“Het basis bouwpakket krijgen wij geleverd van Young Solar zelf, maar soms moet je zelf andere dingen aangeschaffen om de boot te bouwen”, zegt Iris. Zo krijgen zij een deel van hun materialen gesponsord door een bouwmarkt aan de Markerkant in Almere. Verder worden zij geholpen door een bank als sponsor.

Het doel

De leerlingen hopen natuurlijk de wedstrijden te winnen maar willen daarnaast ook mensen aansporen meer te denken aan het milieu. Dit willen zij proberen door een goed voorbeeld te geven: “Wij willen laten zien dat dingen duurzamer kunnen. Veel boten zijn slecht voor het milieu, en dit kan dus beter met elektrische aandrijving bijvoorbeeld.”

De wedstrijden zijn rond mei/juni gepland. “In de weekenden heb je een trainingsdag en een racedag. Hier ga je dan met het team heen en blijf je ook overnachten”, zegt Iris. Ze gaan onder de teamnaam ‘Dalton Blues’ meedoen.

Afbeeldingen: Iris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant