Almere Haven

Terugkijken: ruim 700 mensen wagen zich aan nieuwjaarsduik in Almere Haven

De nieuwjaarsduik in Almere Haven was een groot succes. Volgens organisator Michelle Friëdlander kwamen er ruim 700 mensen af op de veertigste editie van de nieuwjaarsduik. “Het was werkelijk buiten verwachting. Tijdens de opbouw was het nog koud en hadden we regen en wind. Toen kwam er een regenboog en daarna de zon.”

Friëdlander had ongeveer 500 Unox mutsen liggen en kwam er naar eigen zeggen zeker 200 tekort. “Het was overweldigend. Iedereen feliciteerde mij. Ze voegt er snel aan toe: “Ik kan er ook weinig aan doen of er 100 of 700 mensen komen.”

Video aangeleverd door Michelle Friëdlander

De reddingsbrigade was aanwezig om aan te geven tot hoe ver mensen het water in mochten. “De reddingsbrigade werkte zo leuk mee. Ze gingen samen in een kring staan in het water.

Er was ook een wedstrijd uitgeschreven voor de best verklede deelnemer. De jury koos uiteindelijk voor Randolph. Friëdlander: “Die had een soort Tanga-strip aan. Ik vind het geen pan, maar he: ik zat dan ook niet in de jury.” De winnaar mag een minuut lang gratis boodschappen doen bij de Albert Heijn in de Marken. Er waren ook prijzen te winnen voor kinderen, zij maakten kans op een bon voor de Primark. 

City Guide Almere was voor 1Almere aanwezig om de nieuwjaarsduik vast te leggen. Hier zie je hoe het vanmorgen in Almere Haven ging. “In een zoektocht naar een nieuwjaarsduiker stuit ik op Henk. Henk vertelt dat hij al ruim boven de 40 is en dit al ongeveer twintig jaar doet. “Het is begonnen omdat mijn vrienden en ik een vreselijke kater hadden. ‘Een koude douche helpt wel’, zei mijn toenmalige vriendin. Met het zooitje wat nog bij mij op de bank zat kregen we toen het ‘geweldige’ idee om mee te doen aan de Nieuwjaarsduik. Ik woonde toen overigens nog niet in Almere, maar in Friesland”. Lees het verslag van City Guide Almere hier terug.

  1. Goeie indruk met al die foto’s.
    Leuk dat we onszelf terug vonden. Hebben we echt bewijs!!!
    Wat hadden we een geluk met t weer en de sfeer was geweldig!

  2. Randolph de Haan zegt:

    Het was weer een hele mooie start van het nieuwe jaar. 14 dagen ervoor naar So low geweest in Almere stad om een ludiek outfit te scoren. En op oudejaarsavond nog naar mijn grote held gekeken op tv. BORAT was live aanwezig op 1 januari 2024 op het Surfstrand. En won hiermee een minuut gratis winkelen bij AH op de Marken! Ik wil iedereen bedanken voor de organisatie en de fantastische dag! En hopelijk tot volgend jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant