3370
Almere

Natte en winderige jaarwisseling verwacht in Almere

Het jaar 2023 was recordnat en daarmee gaan we waarschijnlijk ook eindigen in Almere. Een actieve depressie boven de Noordzee brengt bij ons in de stad mogelijk een natte en winderige jaarwisseling met zich mee. Er staat mogelijk, want het is een buiig weertype. Met een beetje geluk zit je om 12u precies tussen twee buien in en zal het even droog zijn, maar de wind speelt ook een belangrijke rol.

Net zoals vorig jaar is het weer nat op oudjaarsdag in Almere. Vanochtend regent het, maar vanmiddag zijn er ook drogere momenten met even wat zon.

Oudjaarsavond en rond de jaarwisseling neemt de buiigheid weer toe. Of het precies om 12u droog is valt lastig te zeggen met buien, maar gewoon de radarbeelden even goed in de gaten houden. De temperatuur ligt rond een graad of 6. De wind is boven de stad matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest en op het Markermeer krachtig tot soms hard, windkracht 6 tot 7. Al met al geen gunstige condities voor het vuurwerk.

De eerste dag van 2024 verloopt ook wisselvallig met enkele buien, maar ook ruimte voor de zon. Morgenavond komt er uiteindelijk weer meer regen opzetten vanuit het zuiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant