6440
Almere Stad

Woning Parkwijk gesloten na explosie

Locoburgemeester Roelie Bosch heeft besloten om een woning aan het Bolacaciahof in Almere Parkwijk voor een periode van twee weken te sluiten, in reactie op een explosie die zich voordeed in de avond van woensdag 27 december. Hoewel er niemand gewond raakte, heeft de explosie aanzienlijk schade veroorzaakt aan het complex.

“Het is verschrikkelijk dat mensen in onze stad op deze manier worden geïntimideerd. Als gemeente weigeren wij dat te accepteren. Onze eerste aandacht gaat uit naar de veiligheid van de omwonenden en de rest van de buurt. Daarom zijn we genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Elke explosie is er een te veel”, zegt locoburgemeester Roelie Bosch. Woensdagavond bracht Bosch een bezoek aan de omwonenden, die ergens anders in de buurt werden opgevangen.

De sluiting is 28 december ingegaan en zal twee weken duren. Gedurende deze periode mag niemand het pand betreden. Dan wordt beoordeeld of verlenging van van de sluiting noodzakelijk is. De tijdelijke sluiting is ingesteld vanwege de bedreiging van de openbare orde.

Omwonenden worden op de hoogte gebracht van de genomen maatregelen via een brief, waarin ook slachtofferhulp wordt aangeboden.

Eerder explosies

De recherche onderzoekt of de explosie op de Bolacciahof verband heeft met eerdere explosies in de stad. Daarom roept de politie mensen op die wellicht meer informatie hebben zich te melden. Er is vooral behoefte aan ooggetuigen en camerabeelden van bijvoorbeeld deurbelcamera’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant