4240
Almere Stad

Weer 16-jarige opgepakt voor explosie afgelopen weekend

De politie heeft woensdag opnieuw een tiener aangehouden voor betrokkenheid bij een explosie bij de Valetaweg op zondag. Daarbij raakte een woning zwaar beschadigd. Volgens de politie gaat het om een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Eerder hield de politie ook al een 16-jarige Almeerder aan voor de explosie.

De politie startte een groot onderzoek omdat er in één weekend twee explosies bij woningen waren. De eerste was zaterdagnacht aan het Freyjaplantsoen in Poort. Twintig huizen moesten daar ontruimd worden. Een moeder en kind waren aanwezig tijdens de ontploffing.

Verband tussen de ontploffingen

Een dag later was het raak aan de Valetaweg, waar meerdere bewoners waaronder een kind aanwezig waren tijdens de ontploffing. Burgemeester Hein van der Loo heeft beide woningen na de explosies gesloten.

De politie laat in een verklaring weten er vanuit te gaan dat beiden incidenten met elkaar te maken hebben. Ook leggen ze een link met onder meer met een geweldsincident in een woning op de Borneostraat in Almere Buiten begin november.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant