Almere Stad

Pakketjes samengesteld voor VoedselLoket Almere door leerlingen Echnaton 

Leerlingen van de middelbare school O.S.G. Echnaton in Stedenwijk hebben afgelopen weken gewerkt aan een inzamelingsactie voor het VoedselLoket Almere. De leerlingen hebben zelf plannen bedacht om geld, voedsel en kleding in te zamelen en ieder groepje heeft een pakket vol producten aangeleverd. Die pakketjes worden woensdag 20 en donderdag 21 december tijdens het Winterfestival van Echnaton uitgedeeld. 

Remi Terhorst, gastdocent bij O.S.G. Echnaton, geeft het vak doen en ondernemen. Met leerlingen uit het 1e en 2e jaar van verschillende niveaus is er vier weken lang gewerkt aan de inzamelingsactie. “Ze moesten zelf een plan maken hoe ze zichzelf nuttig konden maken voor de voedselbank. Hoe de leerlingen dat zouden doen, mochten ze zelf weten”, zegt Terhorst. 

Tijdens lessen zijn de leerlingen op pad gegaan om spullen in te zamelen. Zo hebben ze statiegeldflessen opgehaald en daar houdbare producten zoals noodles en pasta van gekocht. Maar ook schone kleding. “Er zijn ook dames geweest die make-up hebben verzameld en eigen sieraden hebben gemaakt”, vertelt Terhorst. 

Er zijn in totaal ongeveer 12 pakketjes samengesteld door de leerlingen van Terhorst, elk voorzien van een kaartje met een persoonlijke boodschap. “Het is mooi om te zien hoe de leerlingen zich met een goed hart inzetten voor een ander.”

De Pot 2000 en het Winterfestival

Op woensdag 20 en donderdag 21 december wordt het Echnaton Winterfestival gehouden. Daar worden niet alleen de ingezamelde pakketjes van de leerlingen uitgedeeld, maar ook de jaarlijkse ‘De Pot 2000’ georganiseerd. Daarvoor zijn 2000 houdbare producten verzameld in ruil voor 2000 liedjes. Bezoekers kunnen tijdens het festival hun bijdrage leveren door producten of kleding in te leveren en als dank wordt hun favoriete lied gedraaid.

Aansluitend kunnen bezoekers kerstshoppen en deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten. Klassen van alle basisscholen zijn uitgenodigd voor Winterfestival, maar ook buurtbewoners, ouders en vrienden van de school zijn welkom.

Foto: Remi Terhorst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant