810

F.I.T. Almere medekopler in Eredivisie badminton


F.I.T. Almere heeft met 7-1 gewonnen in het Limburgse Roosteren tegen de plaatselijke Paul Knip Keukens Roosterse BC. Door dit resultaat en het gelijke spel tussen Dropshot en DKC staan F.T.T. Almere en DKC weer in punten gelijk op de ranglijst met nog 4 wedstrijden te gaan in 2024. Alleen het herendubbel ging verloren, het sterkste onderdeel van Roosterse. De overige partijen
gingen over het algemeen gemakkelijk naar F.I.T. Almere.

In het herendubbel traden Alex Vlaar en Dennis Koppen aan tegen de nog ongeslagen Nico Hermans en Noah Jongen. Na een gelijk opgaande eerste game (10-11) liep Roosterse uit naar 11-16 om met 11-21 te winnen. De tweede game ging tot 17-17 gelijk op, waarna de Almeerders met 4 punten op rij deze game beslisten (21-17). De derde game liepen zij steeds achter de feiten aan en kwam de overwinning van Roosterse nooit meer in gevaar (14-21).


Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk tegen Rachelle Lemmens en Elcke Vievermans was een te groot krachtsverschil. In een korte wedstrijd wonnen Kirsten en Diede eenvoudig met 21-6 en 21-7.

In de eerste mix van Noah Haase en Kirsten de Wit tegen Noah Jongen en Rachelle Lemmens was er in de eerste game nog even sprake van gewenning. Een kleine voorsprong in de eerste game bleek niet voldoende (19-21). Daarna gingen de Almeerders iets opbouwender spelen, pakten gelijk een kleine voorsprong en bouwden dit uit naar 21-14. De derde game domineerden zij volledig en wonnen met 21-6.


Ook de badmintonners hebben een korte winterstop. De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd op zaterdagavond 6 januari om 19:00 uur tegen de nummer drie van de ranglijst Duinwijck.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant