1120

Jong City sluit eerste seizoenshelft af met gelijkspel tegen Koninklijke HFC: 1-1

Na een wat moeizame start heeft Jong Almere City zicht een prima uitgangspositie verworven voor het tweede deel van de competitie in de hoogste amateurklasse van Nederland. Het team van trainer Danny Schenkel staat na 16 wedstrijden op de negende plek in de Tweede klasse. Sinds 4 november werd er in de laatste acht wedstrijden niet meer verloren.

Die negende plek (of hoger) is cruciaal. Jong City moet om zich te handhaven bij de eerste negen eindigen van de in totaal 18 clubs, of boven concurrent Jong Sparta. Laatstgenoemde staat momenteel op de 12e plek met drie punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld. Alles ziet er dus goed uit voor de Almeerders, al is de weg naar de eindstreep nog lang.

Jong Almere City – Koninklijke HFC: 1-1

Na twaalf minuten kregen de gasten uit Haarlem de eerste mogelijkheid, maar goed verdedigend werk van Jaden Pinas behoedde de Almeerders voor een vroege tegentreffer.

Hierna was het Almere City dat via Pim Lukassen een grote kans kreeg, maar de bal ging via een been van een verdediger tegen de paal. Na 33 minuten spelen dacht Almere op 1-0 te komen. De grensrechter stak hier echter letterlijk en figuuurlijk een stokje voor door voor buitenspel te vlaggen.

Het spel ging de hele eerste helft redelijk gelijk op en na 45 minuten spelen stond het dan ook nog 0-0. De tweede helft begon meteen goed voor Almere City,. Na een minuut spelen was het Tijmen Wildeboer die naar binnen draaide en zijn schot via een verdediger van HFC in het doel zag belandden.

Hierna had Almere City de overhand, maar tot doelpunten leidde dit niet. Zo was Pim Lukassen dicht bij de 2-0 in de 87e minuut, maar hij zag zijn inzet op de paal afketsen. Hierdoor bleef Koninklijke HFC aandringen en in de blessuretijd werd het toch nog 1-1 dankzij een ietwat gelukkig doelpunt via een Almeers been.

Op 12 januari moet Jong Almere City thuis aantreden tegen het Amsterdamse AFC, dat een plaats boven het team van Danny Schenkel staat met een wedstrijd meer gespeel. De wedstrijd begint om 15:30 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant