9441
Almere Poort

Twintig woningen in Poort ontruimd na knal

De hulpdiensten hebben vannacht twintig woningen ontruimd in Almere Poort. Dat gebeurde nadat er een enorme knal plaatsvond bij een woning aan het Freyjaplantsoen. De bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne in diezelfde wijk. Ook zijn er omwonenden die zelf onderdak hebben geregeld bij familie of vrienden.

De knal vond rond 00.45 uur plaats bij een woning. Mogelijk door een explosie. Op dat moment waren er volgens de politie twee mensen in dat huis aanwezig. Niemand raakte gewond.

Verdachte situatie

Specialisten van opsporing en op het gebied van explosieven kwamen ter plaatse voor onderzoek. Omdat er sprake was van een verdachte situatie en verder onderzoek nodig was, moesten uit voorzorg de woningen ontruimd worden.

Er ontstond veel rook in het huis. De schade lijkt mee te vallen. Er is alleen schade in de hal en aan de voordeur.  

Nog veel onduidelijk

De politie meldt zaterdagochtend dat het nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd. De woningen zijn rond 06.00 uur in de ochtend weer vrijgegeven. Ook het huis waar de explosie plaatsvond.

Zevende maand op rij

Het is de zevende maand op rij dat er een explosie plaatsvindt bij een woning in Almere. Dat begon in juni aan de Hoopstraat in de Oostvaardersbuurt. Toen ging de politie uit van een vuurwerkbom.

Daarna volgden ook nog andere wijken. Begin deze maand was er ook nog een incident aan de Kornwierde in Almere Haven. Daar ging een brandbom af bij een woning. De gemeente stelde daarom tijdelijk cameratoezicht in voor een periode van drie maanden.

Op dit moment geldt er op zes locaties in de stad cameratoezicht.

  1. Ik hoorde de enorme knal ook, wist gelijk dit is een aanslag, uit ervaring hier hoor ik al het verschil tussen kogelschoten , vuurwerk of bomaanslagen, het went al.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant