1120
Almere Haven

Nieuwjaarsduik in Haven zoekt nog vrijwilligers, maar gaat sowieso door

Ook als er zich geen vrijwilligers melden, gaat de nieuwjaarsduik in Almere Haven door. Dat zegt de nieuwe organisator Michelle Friedländer. Zij zoekt mensen die soep uit willen delen of tenten willen opbouwen.

In oktober 2022 stopte de vorige organisatie en Friedländer nam het stokje over. Er was toen niet meer genoeg tijd om op korte termijn een duik te organiseren. 

Alsnog doken zo’n tachtig mensen het water in op nieuwjaarsdag. Voor de huidige editie is Friedländer al sinds juni druk. Het is de veertigste keer dat er een nieuwjaarsduik wordt georganiseerd bij het surfstrand Almere Haven. De nieuwe organisator verwacht zo’n 500 deelnemers. 

Verzekeren
Bij de organisatie van het evenement komt volgens de Almeerse veel kijken. Zo moet er een verzekering worden afgesloten en moeten er sponsoren gevonden worden. In totaal was er 1000 euro nodig. Daarvan wordt de soep, chocolademelk, promotie en muziek betaald. 

De burgemeester geeft het startschot. Friedländer wil hem overtuigen om ook een frisse duik te nemen. “Als hij gaat, ga ik met hem hand in hand.”

Tenten opbouwen
Friedländer zoekt nog tien tot vijftien mensen om te helpen. Ze heeft ook een oplossing als er niet genoeg vrijwilligers zijn: ‘Dan schenken ze zelf hun soep maar in.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant