5431
Almere Stad

Het Danspaleis brengt dansmiddag voor mantelzorgers naar Almere

Het Danspaleis komt vrijdag 15 december naar Casa Casla in Almere Stad voor een speciale mantelzorgeditie. De organisatie Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) organiseert deze dansmiddag zodat mantelzorgers even hun gedachtes kunnen verzetten door lekker te dansen.

Onder veel ouderen in Nederland is Het Danspaleis een begrip. Senioren kunnen op muziek van een platendraaier een middag met de voetjes van de vloer. Of, zoals sommige bezoekers zeggen: even van de bank af en alles vergeten. Het maakt niet uit of iemand vitaal is of meer kwetsbaar door bijvoorbeeld dementie. Iedereen is welkom, jong en oud, maar de ouderen staan wel centraal. 

Het draait niet alleen om beweging en vitaliteit, maar vooral om contact maken, want gepraat wordt er natuurlijk ook. Per jaar worden zo’n 150 dansmiddagen georganiseerd in vrolijk aangeklede instellingen, buurthuizen of andere gebouwen. Afgelopen mei kwam Het Danspaleis voor het eerst naar Almere en werd de lounge van Almere City FC omgetoverd tot een balzaal. 

Andere data en locaties

Casa Casla wordt vrijdag 15 december van 14:00 tot 16:00 uur ingericht als dansvloer. Deelname is gratis en aanmelden is niet vereist. Naast de mantelzorgeditie, zal Het Danspaleis ook op verschillende andere data en locaties in Almere aanwezig zijn:

  • Woensdag 13 december van 14:00 tot 16:00 uur: Danspaleis Het Forum, Almere Buiten
  • Vrijdag 15 december van 17:00 tot 19:00 uur: Danspaleis Buurtcentrum Het Kardoes, Almere Stad
  • Maandag 18 december van 14:00 tot 16:00 uur: Danspaleis Theater De Glasbak, Almere Stad
  • Woensdag 20 december van 14:00 tot 16:00 uur: Danspaleis Nieuwe Bibliotheek, Almere Stad
  • Woensdag 27 december van 14:00 tot 16:00 uur: Danspaleis Poortzicht, Almere Poort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant