2520
Almere

Cameratoezicht bij partycentrum verlengd na vuurwerkbom: ‘Kans op herhaling reëel’

Het cameratoezicht rond partycentrum Het Witte Huis in de Antennestraat in Almere is met twee maanden verlengd. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo bepaald in het kader van de handhaving van de openbare orde. Het partycentrum was in november doelwit van een vuurwerkbom en van brandstichting.

Naar aanleiding van het tweede incident besloot de burgemeester cameratoezicht in te stellen. De afweging om dit nu te verlengen is dat de incidenten van november nog niet zijn opgelost en de politie volgens de gemeente het gevaar op herhaling als reëel inschat.

Flinke schade

De vuurwerkbom ging in de nacht van 8 op 9 november af bij het centrum. In de nacht van 14 op 15 november werd er een ruit vernield en ‘een brandend voorwerp’ naar binnen gegooid.

Voor zover bekend is er in beide gevallen niemand gewond geraakt, maar bij de brand is wel flinke schade ontstaan.

‘Baldadigheid’

Een medewerker van het centrum liet eerder aan Omroep Flevoland weten dat de gebeurtenissen weinig voorstelden en dat er schade was ontstaan door ‘wat baldadigheid’.

Burgemeester Van der Loo zag dat anders en liet het pand na de brand zelfs per direct voor twee weken sluiten. Dit werd aangevochten middels een kort geding, maar de rechter oordeelde dat Van der Loo rechtmatig had gehandeld.

Vergeldingsactie

Hoewel de exacte toedracht nog niet is vastgesteld is het volgens de gemeente ‘niettemin aannemelijk dat de incidenten een vergeldingsactie betreffen’. Daarom wordt ook nog rekening gehouden met een nieuw geweldsincident. Het cameratoezicht loopt nu in ieder geval door tot 14 februari.

Foto: Google Streetview

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant