2330

Jong City blijft door winst klimmen, FC Almere sluit 2023 goed af (4-1)

Jong Almere City blijft goed presteren in de Tweede Divisie. Dit weekeinde werd Rijsburgse Boys met 1-2 aan de zegekar gebonden, waardoor het team weer klimt in de Tweede Divisie. ASC Waterwijk sloot dit jaar minder af. Bij Jong Holland ging het team van Ryan Smart met 2-1 onderuit. SC Buitenboys won met 2-0 van Monnickendam. FC Almere boekte op eigen veld een belangrijke 4-1 overwinning op Amstelveen/Heemraad.

Rijnsburgse Boys – Jong Almere City: 1-2

Jong Almere City moest het zaterdag opnemen tegen het lager geplaatste Rijnsburgse Boys. Na vijftien minuten spelen was het Jong Almere dat bijna op 0-1 kwam door Amoah Sam, maar nadat hij de bal wat gelukkig kreeg belandde deze op de paal.

Vier minuten later was het wel raak. Een voorzet van rechts werd door Pim Lukassen netjes binnen geschoten. De Almeerders bleven in de eerste helft de bovenliggende ploeg, maar gescoord werd er in de slechte weersomstandigheden niet meer.

In de tweede helft kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Een van de weinige aanvallen werd door Fughill Zeldenrust binnen geschoten: 1-1. Rijnburgse Boys werd na de gelijkmaker gevaarlijker.

Na een kwartier spelen in had Rijnburgse Boys de kans op 2-1, maar doelman van de Wilt van City redde prachtig. Het leek er op dat de Almeerders de wedstrijd uit handen gingen geven. Kort na de 1-1 schoot Rijnburgse Boys zelfs op de binnenkant van de paal.

Jong City bleef in deze moeilijke fase echter op de been en kwam in de 76e minuut zelfs op voorsprong. Tijmen Wildeboer scoorde met het hoofd. In de slotfase bleef het team van Danny Schenkel netjes op de been en kon weer drie belangrijke punten bijschrijven. Inmiddels is het team opgeklommen naar de achtste plek in de Tweede Divisie.

Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Jong Almere City speelt dan om 15:30 uur thuis tegen Koninklijke HFC.

Jong Holland – ASC Waterwijk: 2-1

ASC Watwerwijk heeft in de allerlaatste minuut een punt uit handen gegeven. Trainer Ryan Smart: “Een momentopname kost ons de wedstrijd in de 90e minuut, waarbij Jong Holland vanuit een vrije trap van ons op de rand zestien van hen uit de counter scoort.”

Jong Holland pakte daarme de volle winst. De Almeerders liepen in de eerste helft tegen een 1-0 achterstand, maar herstelden dit na de rust.

Smart: “Een harde les deze nederlaag, maar ik ben vooral trots op het team. Tegenstanders passen zich volledig aan op onze speelwijze en vandaag hebben we extra vertrouwen gehaald uit het feit dat wij ook hier een antwoord op hebben. Na de tegentreffer en verder weinig bijzonderheden in de eerste helft, domineerden wij de tweede helft, waarbij onze wissels een sleutelrol speelden. Naast de 1-1 van Douwe Willemars waren we een aantal keer gevaarlijk in hun zestien met als hoogtepunt een schot binnenkant paal eruit. Mijn team werkte keihard in barre weersomstandigheden, maar ook nog eens zeer geconcentreerd waardoor we weinig gevaarlijk balverlies leden.

Helaas voor de Almeerders ging het aan het eind van de wedstrijd wel fout en Jong Holland direct profiteerde en de volle winst pakte. Voor Smart is er echter geen man overboord: “We gaan ondanks het resultaat met extra vertrouwen de tweede seizoenshelft in.”

Met drie punten achterstand op de koploper (wel een wedstrijd minder) ligt alles nog open in de tweede klasse.

Op 27 januari is de eerste wedstrijd na de winterstop voor ASC Waterwijk en dat is direct de derby thuis tegen SC Buitenboys om 15:00 uur.

FC Almere – Amstelveen/Heemraad: 4-1

FC Almere heeft zaterdag een mooie en belangrijke overwinning behaald op de nummer twee Amstelveen/Heemraad. De ploeg van Sandor Augustijn staat nu op de vierde plek met drie punten achterstand op koplopere Legmeervogels.

Meteen na de winterstop op 20 januari staat de wedstrijd tegen de nummer twee DWS op het programma. De Almeerders blijven goed in de race voor de eerste periode.

Volgens Augustijn was Amstelveen/Heemraad zeker een van de beste tegenstanders tot nu toe: “We kwamen een beetje ongelukkig op achterstand door een fout van Giovanni Beltzer maar we hadden in de eerste helft zeker ook nog mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen.”

Augustijn gaf zijn mannen in de rust de boodschap mee, dat als ze bovenin willen meedraaien dat de kansen wel verzilverd moeten worden. Deze boodschap werd goed opgepikt: “De spelers gingen met een behoorlijke passie en gedrevenheid de tweede helft in en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Giovanni Beltzer maakte meteen zijn fout uit de eerste helft goed door uit een corner te scoren.”

Vlak daarna was het Max Wolters die uit een goede aanval de 2-1 maakte. Hierna kregen de Almeerders een penalty die in eerste instantie door de doelman werd gestopt maar Tarik Moumen kon de bal er toch nog intikken: 3-1. Amstelveen/Heemraad kakte hierna in. Max Wolters scoorde de 4-1.

Augustijn tot slot: We hadden nog kansen op 5″-1 of 6-1, maar helaas vielen die doelpunten niet meer, maar ik kan wel zeggen dat we prima hebben gespeeld en we daardoor alles in eigen hand houden voor na de winterstop.

SC Buitenboys – Monnickendam: 2-0

Lees het verslag hier.

Forza Almere

In de vijfde klasse C was de wedstrijd tussen Nieuw Sloten en Forza Almere afgelast. Volgende week speelt Forza Almere de laatste uitwedstrijd voor de winterstop tegen DWSM de wedstrijd begint om 14:30.
Ook Sporting Almere kwam zaterdag niet in actie de wedstrijd is verschoven naar dinsdag 12 december om 20:00 uur tegen BVV’31

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant