6661
Almere Haven

Eis van zes jaar voor schietpartij bij café The Sting in Haven

De officier van justitie heeft zes jaar cel geëist tegen de 27-jarige Almeerder die op zaterdagavond 13 mei op het terras van café The Sting aan de Brink in Almere Haven een cafébezoeker in zijn schouder zou hebben geschoten. Daarnaast wordt hij verdacht van de mishandeling van zijn buurvrouw, een maand daarvoor.

Het zwaarste feit waar de Almeerder zich vrijdag bij de rechtbank Lelystad voor moest verantwoorden was het schietincident bij café The Sting. De man zou op die avond twee schoten op het toen 53-jarige slachtoffer hebben gelost. De eerste kogel vloog rakelings langs zijn hoofd, de tweede kogel raakte zijn schouder.

Caféverbod

Aanleiding voor het schieten was een ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. De Almeerder was die avond ondanks een caféverbod toch naar The Sting gekomen, waar de verjaardag van de eigenaresse werd gevierd. Toen hij naar binnen wilde, werd hem de deur gewezen. De man ging op het terras zitten, wat in eerste instantie werd gedoogd. Toen het feest rond 23.00 uur was afgelopen, werd hem gevraagd het terras te verlaten, maar hij weigerde opnieuw.

Daarbij kreeg hij het aan de stok met een andere cafébezoeker. De mannen gingen met elkaar op de vuist, waarbij de Almeerder een vuurwapen uit zijn broek haalde, op het slachtoffer richtte en schoot. De kogel miste op een haar na zijn hoofd. Het slachtoffer liet het er niet bij zitten, stapte op de verdachte af en gaf hem een klap. Vervolgens liep die naar achteren, richtte opnieuw zijn pistool en schoot nogmaals. Dit keer was het wel raak, de kogel raakte de schouder van het slachtoffer. 

11.000 euro schadevergoeding

Na het schieten maakte de schutter zich uit de voeten. Een paar uur later kon hij alsnog worden aangehouden. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis, waar werd geconstateerd dat de kogel in een spier van de schouder was blijven steken en voorlopig niet verwijderd kan worden. Daarnaast heeft het slachtoffer last van oorsuizen. Voor al dit leed eiste de officier van justitie een schadevergoeding van 11.000 euro.

Noodweer

De Almeerder bood vrijdag tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak het slachtoffer zijn excuses aan. Hij had het vuurwapen die avond bij zich om een videoclip op te nemen. Toen hij door het slachtoffer aangevallen werd, voelde hij zich in het nauw gedreven en had hij uit noodweer geschoten, zei hij.

De officier van justitie vroeg de rechtbank niet mee te gaan in dat noodweerverhaal, want op camerabeelden was duidelijk te zien dat niet het slachtoffer maar de verdachte de confrontatie zocht. 

Mishandeling buurvrouw

Naast de schietpartij stond de Almeerder ook terecht voor een mishandeling van zijn buurvrouw een maand daarvoor. Hij zou haar na een woordenwisseling een klap tegen haar hoofd hebben gegeven. Voor dit slachtoffer eiste de aanklager een schadevergoeding van ruim 2.000 euro.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

  1. Eimert hendrikson zegt:

    Hallo,
    Een beetje onprofessionele berichtgeving, die wel schaadt. Het incident is NIET op het terras van café the sting gebeurt maar daar buiten. Dit is enigszins verdraaiing van de feiten. Maar het past wel bij de demonisering van dit café die jullie al een tijdje aan het doen zijn. Zal jullie wel geen ene moer schelen dat bezoekers de feiten wel kennen. Rectificatie zou wel stijlvol zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant