2820

SC Buitenboys met overwinning op Monnickendam de winterstop in

Op een stormachtige en kletsnatte zaterdagmiddag heeft SC Buitenboys 2023 op uitstekende wijze afgesloten. De Almeerders wonnen hun laatste competitiewedstrijd van dit jaar met 2-0 van Monnickendam. Buitenboys staat nu op de achtste plek in de tweede klasse en heeft het verschil met Monnickendam teruggebracht naar één punt. “Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft”, aldus SC Buitenboys trainer Dennis Verwer.

De wedstrijd begon evenwichtig, maar de ploeg van Dennis Verwer kreeg steeds meer de overhand. Ondanks een paar mogelijkheden voor SC Buitenboys kreeg Monnickendam in 20e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Daarna was het vooral Buitenboys met de controle. Trainer Dennis Verwer was tevreden over de eerste helft: “Als team stonden we goed en gaven we weinig weg. We groeiden in de wedstrijd, waardoor we een paar keer goed gevaarlijk werden.”

In de tweede helft ging Buitenboys verder waar ze mee bezig waren. Monnickendam werd slechts één keer gevaarlijk uit een vrije trap, waarbij de SC Buitenboys-keeper Indy Kool niet durfde uit te komen om de bal te onderscheppen. Gelukkig voor de ploeg van Verwer kon de Monnickendam-spits net niet bij de bal.

Rode kaart

In de 70e minuut kreeg de keeper van Monnickendam rood. Een goede steekbal op de dreigende Giovanni van der Zaken liet de keeper van Monnickendam twijfelen. De spits van Buitenboys werd neergehaald en verdiende hiermee een vrije trap. Van der Zaken eiste zelf de bal op en schoot zijn ploeg welverdiend op voorsprong.

Tien minuten later verdubbelde Daan Herbert de score. De bal werd teruggelegd op de 16 meter, waarna Herbert SC Buitenboys op een 2-0 voorsprong schoot. Na afloop een trotse trainer: “Daan is een jonge speler die een mooie ontwikkeling doormaakt en nu een vaste kracht binnen het team is geworden. Dat maakt het extra leuk.”

Trainer Dennis Verwer heeft vertrouwen in de tweede seizoenshelft: “Ik zie een stijgende lijn binnen het team. Het wordt steeds meer een eenheid en het geloof groeit.” Na de wedstrijd sloot SC Buitenboys 2023 af met een optreden van Danny Lit op in de kantine en werd de overwinning ruimschoots gevierd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant