2040
Almere

Tuincentra al druk bezocht door kerstshoppers: ‘Gaat dit weekend los’

Nu Sinterklaas weer is vertrokken, brengen veel Almeerders hun huis weer in kerstsfeer. De verschillende tuincentra zijn al een tijdje helemaal ingericht voor kerst en de winkels worden druk bezocht.

Ranzijn in DoeMere is al twee maanden in kerstsfeer. “Dit jaar zijn we zelfs iets eerder begonnen dan normaal”, vertelt de bedrijfsleider. “Het is net als met pepernoten. Mensen vinden het soms wat vroeg, maar ze kopen het wel. Hoe eerder je het neerzet, hoe meer je verkoopt. En zo verkoop je ook meer”. De kerstafdeling is zo mooi mogelijk aangekleed en de kerstbomenverkoop is al in volle gang. De winkel heeft twee vrachtwagens vol met nordmannen en fijnsparren ingekocht. “We verwachten dat het aankomend weekend losgaat met de verkoop”.

Ook bij Intratuin in Muziekwijk zit de kerststemming er al in. In de winkel is een grote kerstshow en het buitendeel staat vol met kerstbomen. “Het is al flink druk geweest”, vertelt een medewerker. Er worden vooralsnog vooral kunstkerstbomen verkocht. “De mensen die een echte boom willen komen vaak in het weekend na Sinterklaas”, laat de Intratuin weten. 

In Almeerplant zijn ze negen weken geleden begonnen met het opzetten van de kerstspullen. “We moesten de stellingen opzetten en de looproutes maken”, zegt medewerker Ernst-Jan. Hij verwacht dit weekend grote drukte. “Er zijn na Sinterklaas al veel kerstbomen verkocht, dus ik verwacht zeker dat het drukker gaat worden.”

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant