2680
Almere Stad

Burgemeester sluit woning Filmwijk na grote vondst lachgas en hennep

Burgemeester Hein van der Loo heeft op 6 december een woning aan de Minnellistraat in Filmwijk tijdelijk gesloten na de vondst van een grote hoeveelheid flessen lachgas en hennep. De politie trof ook een partij illegaal vuurwerk aan op het adres.

Vondst lachgas en arrestatie in Filmwijk

Het adres staat al langer bekend als een woning in Filmwijk waar overlast wordt veroorzaakt. Na een melding besloot de politie om het pand op 27 november binnen te vallen. Ze troffen er 110 flessen lachgas, 70 gram hennep en 141 kilo zwaar illegaal vuurwerk aan. Dit werd door de politie in beslag genomen, er is ook één persoon aangehouden.

Burgemeester Hein van der Loo laat in een reactie weten dat iedereen veilig moet kunnen wonen. “Ik heb deze maatregelen genomen om orde op zaken te stellen. Dit kan en mag niet in onze stad” aldus de burgemeester. Hij heeft de woning op 6 december gesloten voor de duur van minimaal drie maanden.

Maatregelen tegen drugscriminaliteit

De inval in de woning in Filmwijk valt onder De Wet Damocles (artikel 13b opiumwet). Door deze wet heeft de burgemeester de bevoegdheid om een woning of een bedrijfspand (tijdelijk) te sluiten als er een handelshoeveelheid hard- of softdrugs wordt aangetroffen.

Op deze manier wil de gemeente door het opleggen van een last onder bestuursdwang – Damoclesbeleid gemeente Almere – de criminaliteit en drugsoverlast terugdringen. De bewuste woning in Filmwijk blijft in ieder geval tot 6 maart 2024 dicht.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant