3210
Almere

Prinses Laurentien lovend over Almeerse wethouder Froukje de Jonge

Prinses Laurentien spreekt in het damesblad Nouveau haar waardering voor wethouder Froukje de Jonge uit. De prinses zocht, als gasthoofdredacteur van de decembereditie van het blad, elf vrouwen uit voor een interview. “Deze elf vrouwen staan voor mij voor al die andere mensen met een eigen verhaal, die niet meteen op de voorgrond treden maar wel van immense waarde zijn voor anderen en de samenleving.

Bij het interview met de wethouder schrijft prinses Laurentien dat De Jonge zich ‘met hart en ziel inzet’ voor een ‘menselijke overheid’. Ze bekommert zich bijvoorbeeld om slachtoffers van de toeslagenaffaire. “Almere is topscorer qua getroffen ouders”, zegt De Jonge in Nouveau, “Ruim drieduizend hebben zich gemeld als gedupeerd.”

Schuldgevoel

Toen getroffen ouders een project wilden starten om andere slachtoffers te helpen, stelde De Jonge een budget beschikbaar om hun plan, genaamd Number 90, te realiseren. Ze is nu een van de drijvende krachten achter et initiatief. “Ik was geraakt dat dit (de toeslagenaffaire red.) ‘on my watch’ was gebeurd. Ik stond erbij en wist het niet. Terwijl ik de politiek ben ingegaan om me in te zetten voor bewoners. Ik voelde me persoonlijk schuldig en dat is misschien ook nodig om dingen te veranderen”

Ook Laurentien is bij het initiatief betrokken, zij richtte namelijk de overkoepelende stichting Number 5 op. “Froukje de Jonge zette als overheid een stap naar achter en vertrouwt op de wijsheid en inzichten van de mensen die zelf gedupeerd zijn. Daardoor snapt ze ook waarom onze neutrale plek zo belangrijk is voor de oplossing”, aldus de prinses.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant