Partij voor de Dieren vragen kerstbomen Almere
2050
Almere

Partij voor de Dieren stelt vragen aan college Almere over gebruik van kerstbomen

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur van Almere gesteld over het gebruik van kerstbomen in de stad. De politieke partij is van mening dat deze bomen op een meer duurzame manier gebruikt kunnen worden.

Gebruik van kerstbomen in Almere

Uit ambtelijk opgevraagde informatie blijkt dat de gemeente elk jaar in samenwerking met de winkeliersvereniging kerstbomen plaatst en versiert. Na de feestdagen worden deze bomen weggegooid, of ze worden op de brandstapel gelegd.

De Partij voor de Dieren is van mening dat dit niet strookt met de ambities van Almere om duurzaam te zijn.

Partij voor de Dieren pleit voor duurzaam gebruik van kerstbomen

De partij pleit voor het hergebruiken van kerstbomen. In plaats van het gebruiken van traditionele afgezaagde kerstbomen pleit de Partij voor de Dieren voor kerstbomen die jaarlijks kunnen worden hergebruikt. Er wordt ook gevraagd om bomen die een vaste standplaats kunnen krijgen en vervolgens jaarlijks kunnen worden opgetuigd.

Kjell van Wijlandt (Partij voor de Dieren) heeft de gemeenteraad 6 vragen voorgelegd die de verduurzaming van donkergroene kerstbomen als onderwerp hebben. Ze verwijzen in de toelichting naar de ecosysteemdiensten die bomen leveren. Grote bomen dragen bij aan CO2-opname, koeling en waterberging. De partij wil een andere aanpak.

Ze zijn ervan overtuigd dat een duurzame aanpak van het gebruik van kerstbomen een positieve bijdrage kan leveren. Ze benoemen hierbij het milieu en de uitstraling van Almere als duurzame stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant