Het boodschappenhoekje wint vrijwilligersprijs
6130
Almere Haven

Stichting Het Boodschappenhoekje wint de vrijwilligersprijs van Almere 2023

De Almeerse wethouder Roelie Bosch en Mantelzorg Almere (VMCA) reikte vrijdagmiddag de vrijwilligersprijs van Almere uit aan Stichting Het Boodschappenhoekje in Almere Haven. Initiatiefnemers Mireille en Hans van Os mogen voor hun levenswerk een trofee en een cheque van 2500 euro in ontvangst nemen.

Vrijwilligersprijs van Almere

De vrijwilligersprijs van Almere wordt uitgereikt aan initiatieven die een verbindend effect hebben op de stad. Dit jaar valt Stichting het Boodschappenhoekje in de prijzen. De jury prijst de belangeloze inzet van de stichting en benoemt hierbij nadrukkelijk dat het ‘omzien naar elkaar’ bij hen hoog in het vaandel staat. “Met de gestegen kosten kan het iedereen overkomen dat de boodschappen niet of nauwelijks te betalen zijn. Een steuntje in de rug is dan vaak het enige wat je nodig hebt”, aldus de jury. 

Ook de wethouder spreekt vol lof over de stichting. “Als wethouder geloof ik in een sterke samenleving en een gemeenschap waarin we naar elkaar omzien.” Het Boodschappenhoekje behoort tot een van de 27 Almeerse initiatieven die genomineerd waren voor de Vrijwilligersprijs van Almere 2023.

Stichting Het Boodschappenhoekje

Het Boodschappenhoekje helpt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen die net iets te veel verdienen om zich aan te mogen melden bij voorzieningen Loket Almere, kunnen voor een voedselpakket en verzorgingsproducten terecht bij de stichting. Naast boodschappen staan de vrijwilligers van Het Boodschappenhoekje ook dagelijks klaar om een luisterend oor te bieden.

Het Boodschappenhoekje begon als een initiatief van Hans en Mireille, die hun woning destijds gebruikte als opslagplek voor boodschappen en spullen voor hulpbehoevenden. Met behulp van de toenmalige Stichting MooiGoedzo werd Het Boodschappenhoekje een stichting, dat inmiddels 35 vrijwilligers telt. Naast het verzorgen van boodschappen organiseren Hans en Mireille iedere maand een rommelmarkt en organiseerden dit jaar ook een kerstmarkt. De opbrengst wordt gebruikt om nieuwe boodschappen in te slaan. De stichting heeft inmiddels een onderkomen in Het Bivak in Almere Haven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant