8.1K3
Almere

Wat is er dit weekend te doen in Almere

Shoppen op de kerstmarkt, naar het Winterfeest of op natuurexcursie? Bekijk hier wat er allemaal te doen is dit weekend in Almere. 

1. Rommelmarkt in kerstsfeer

Wanneer: Zaterdag 9 december 2023 13.00 uur tot 17.00 uur

Waar: Bivak, Almere Haven

Entree: Prijzen variëren per kraampje

De Bivak staat 9 december in het teken van kerst. Ze hebben namelijk de markt omgetoverd in een kerstmarkt. De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het oude politiebureau. Er zijn verschillende kraampjes, er is muziek van Creative Artlabs Almere en verhalenvertelsters Hawila is aanwezig. Na de markt worden er door de stichting 130 kersttassen uitgedeeld, die tot stand zijn gekomen door donaties en opbrengsten van de rommelmarkt. De kersttassen zijn bedoeld voor mensen die moeite hebben om rond te komen.

2. Winterfeest

Wanneer: Zaterdag 9 december 2023 van 15:00 uur tot 19:00 uur

Waar: Almeerderstrand

Entree: Gratis

Rondom het atelier van StrandLAB en strandrestaurant Poortdok, is de feestlocatie voor het winterfeest versierd met lichtjes en vuurtjes, waar je zelf een broodje op kan bakken. Er zijn verschillende workshops zoals: maken van sneeuwpopjes, vogelvoer en scrubs. Je kan oudhollandse spelletjes spelen en er is de gelegenheid om te genieten van een goed verhaal, muziek- of theateroptreden. Daarnaast verzorgd Poortdok een Winterfeesthap met glühwein.

3. Natuurexcursie in het Vaartsluisbos

Wanneer: Zondag 10 december van 11:00 uur tot 13:00 uur

Waar: De Vaartsluis, Almere

Entree: Volwassenen: 5,00 euro, kinderen 2,50 eruro en NVJ-leden: gratis

Het Vaartsluisbos ligt tussen de Hoge Vaart en de Lage Vaart. De wandeling neemt je mee langs de Lage Vaart, het bos en de kersenbomen. Via de sluis loop je ook richting het Wilgeneiland. De wandeling duurt ongeveer twee uur. De organisatie adviseert om warme kleding en hoge schoenen/laarzen aan te trekken.

Bekijk hier wat er nog meer te doen is dit weekend.

Afbeelding: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant