3280
Almere

Almeerse Faith Bruyning begonnen in Tweede Kamer: ‘Bestuurscultuur stapje voor stapje veranderen’

Faith Bruyning is één van de drie Almeerders die woensdag in de Tweede Kamer geïnstalleerd werd. Ze stond op plek 18 op de lijst van NSC, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. Met ‘nul komma nul’ politieke ervaring wil ze ‘de menselijkheid terugbrengen’ naar Den Haag.

Faith was slachtoffer van de toeslagenaffaire. De afgelopen twee jaar werkte ze daarom als herstelexpert voor toeslagenouders. “Het is een manier voor en door ouders om het kinderopvangschandaal op te lossen”, legt ze uit.

Deze week nam ze afstand van haar baan om in de Tweede Kamer aan de slag te kunnen. “Het is heftig om weg te gaan. Het voelt alsof ik mensen loslaat, maar dit is geen afscheid. Ik ga mijn invloed gewoon ergens anders uitoefenen; waar anders dan in Den Haag?”

‘Sprong in het diepe’

Dat de partij NSC binnen vier maanden ontstaan is, noemt Faith historisch. “We vinden elkaar als fractieleden in de ideologie van de partij. We gaan elkaar nu beter leren kennen, daar heb ik zin in.”

De kersverse politicus gelooft niet dat je de hele bestuurscultuur binnen vier jaar kunt veranderen. “Het moet stapje voor stapje. Het beste zou zijn als iedereen in de maatschappij elkaar weer vertrouwt.” Faith is dan ook van mening dat mensen meer op elkaar moeten letten. “Iedereen is onderdeel van een grote puzzel, we moeten allemaal weer een puzzelstukje willen zijn.”

“Nu de oude garde is vertrokken, is het voor mij tijd om in het diepe te springen”, zegt Faith. “Het is een grote uitdaging, maar ik ga er positief in.”

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant