1.5K2
Almere

Almeerse zangeres biedt katten te koop aan: ‘Nu is 23 te veel’

Lexus, Leopold en Kara Kedi, het is een greep uit vele namen die de katten van Almeerder Elnara Muermans hebben. De dieren kwamen tijdens de rustige coronajaren in huis. Maar inmiddels is ze meer dan duizend euro per maand kwijt aan de katten.

In totaal heeft de Almeerse sopraanzangeres 23 katten. Die hebben geen afzonderlijke ruimtes en wonen dus door het hele huis samen met Elnara en haar gezin. Wel is er voor de de katten buiten een verwarmde ren.

1500 euro per maand

De dieren kosten bij elkaar zo’n 1500 euro per maand volgens Muermans. Dat geld gaat op aan kattengrit, eten en speeltjes. En met kittens op komst lopen die kosten straks alleen maar op. 

Elnara heeft allemaal gefokte katten. Meer dan de helft daarvan zijn de zogeheten Amerikaanse kruloorkatten. Dat is een bijzondere mutatie volgens Muermans.

De kruloorkatten zijn volgens Muermans zeer geschikt voor therapie vanwege hun uitzonderlijk sociaal gedrag. “Het zijn katten die altijd in jou geïnteresseerd blijven. Tot op hoge leeftijd blijven ze speels en nieuwsgierig. En ze zijn altijd bij je, wat je ook doet. Ze vinden mensen leuk.” 

Elnara kan moeilijk nieuwe eigenaren vinden voor haar katten. Volgens haar komt dat omdat het ras erg onbekend is. Wereldwijd zijn er maar dertig fokkers, zegt Elnara. Zij is bang dat het ras uitsterft. 

Corona
Het aantal katten van de Russische topsopraan nam tijdens de coronaperiode dus toe. Dat kwam, omdat ze niet kon optreden en de lessen online waren. De katten zorgden ervoor dat het thuis minder saai was.

Maar nu vindt ze dat aantal dus te veel. Ze hoopt via verkoop voor zes katten nieuwe baasjes te vinden.

  1. Ik zou graag willen weten wat de prijs is van de langharige kat.
    Ik hoor het graag.
    M.vr.gr.
    Marja Sterk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant