5961
Almere

Vanaf 2028 worden winkelcentra in Almere emissieloos

De winkelcentra in Almere Stad, Buiten en Haven worden vanaf 2028 zero-emissiezones. Dat houdt in dat er strengere regels komen voor de auto’s en vrachtwagens die in de gebieden rijden en winkels bevoorraden. De gemeente gaat de komende jaren met ondernemers in gesprek over de nieuwe regels.

Almere is één van de 30 steden in Nederland die bezig is met de invoering van zero-emissiezones. Daar mogen over een aantal jaar geen bestelbussen en vrachtwagens meer rijden die schadelijke stoffen uitstoten. Omdat er veel aanpassingen moeten worden gedaan in de winkelcentra, worden nu al voorbereidingen getroffen.

‘De invoering van de ZE-zone betekent een grote omslag voor veel ondernemers’, schrijft het college van burgemeester en wethouders. ‘Wij willen daarom de komende 4 jaar met ondernemers én bewoners in overleg op welke manier de zero-emissiezones het best kunnen worden ingevoerd in 2028’. Begin volgend jaar worden daarom inloopavonden georganiseerd voor bewoners en ondernemers van de centrumgebieden.

Uiteindelijk is de bedoeling dat ook in Almere Poort een zero-emissiezone wordt ingesteld. Omdat dit gebied nog in ontwikkeling is, gebeurt dat op een later moment.

  1. Dat is omogelijk want niet iedereen is rijk om een elektrische autos te kopen en voor de politie brandweer en ambulance is het ook niet goed want ze rijden gewoon met brandstof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant