2270
Almere

Almeerse documentairemaker maakt kans op award voor ‘positieve gezondheid’

Documentairemaker Sanne Kooiman (29) uit Almere is genomineerd voor de WEL Award. Deze prijs wordt op 14 december voor het eerst uitgereikt aan een Flevolander die bijdraagt aan ‘positieve gezondheid’. Dit doet Sanne als directeur van Stichting SCHERP door documentaires over mentale gezondheid te maken.

Sanne verloor haar vriend Dennis negen jaar geleden toen hij zichzelf op twintigjarige leeftijd van het leven beroofde. Naar aanleiding van zijn dood begon Sanne met haar vader, haar broer en haar beste vriend de stichting. “Niemand van ons had echt in de gaten waar hij mee rondliep. Die ervaring heeft ons wakker geschud en geleerd hoe belangrijk het gesprek over dit onderwerp is.”

Om dit te thema op de kaart te zetten maakt de stichting documentaires waarin mentale problemen op een positieve en luchtige manier besproken worden. SCHERP gelooft dat als jongeren openlijk kunnen praten over psychische problemen, deze makkelijker voorkomen kunnen worden. “De grootste misvatting rondom psychische problemen is namelijk dat je aan mensen kunt zien waar ze mee zitten. Mensen zijn geprogrammeerd om de slechte dingen te verbergen, iedereen wil succes laten zien. Het is vaak moeilijk om toe te geven dat het niet goed gaat.”

Award

“Deze award wil laten zien dat er andere manieren zijn om naar gezondheid te kijken”, aldus Sanne. “Het is een nominatie voor een individuele prijs, dus ik denk dat ze mij er daarom uit hebben geplukt. Maar ik zie dit echt als een kroon op het werk voor ons hele team”, vervolgt ze trots. “Ik vind dit een mooie erkenning van het werk dat we doen” Gezondheid gaat volgens haar nog te vaak over voeding en een rookvrije generatie. “Het is goed dat mentale gezondheid nu ook netjes in het rijtje staat. Ik hoop dat we erover blijven praten.”

De prijs wordt in Dronten uitgereikt op 14 december. Naast Sanne Kooiman maken ook de Almeerse Danielle van Kampen-van den Busken, Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur Almere, Martine Visser, Pauline van der Zee en Martine Kruider kans om te winnen.

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant