1.1K0
AlmereAlmere Haven

Onafhankelijk onderzoek naar misstanden De Overloop


Zorggroep Almere laat een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar klachten over de zorg bij zorgcentrum De Overloop in Almere Haven. De zorggroep wil die klachten niet zelf behandelen om belangenverstrengeling te voorkomen. Naar aanleiding van publicaties over misstanden heeft de zorggroep dit besloten.

De Overloop kwam in het nieuws nadat zes medewerkers op non-actief waren gesteld. Recherchebureau Hoffmann werd ingeschakeld om klachten van intimidatie, machtsmisbruik, privacyschending, willekeur, nalatigheid en mogelijk onjuist of onzorgvuldig handelen met betrekking tot medicatie en financiële zaken te onderzoeken.

Klachten

Naar aanleiding van die berichtgeving meldden zich veel familieleden met klachten over de zorg bij 1Almere en Omroep Flevoland. Er werd gesproken over onder meer verwaarlozing van cliënten en het toedienen van verkeerde medicatie. Omdat Hoffmann bedrijfsrecherche geen specialist is op het gebied van zorg worden deze klachten door een ander bureau onderzocht. Welk bureau dat wordt, is nog niet bekend.

Transparant

Hoeveel specifieke klachten over de zorg bij De Overloop zijn binnengekomen, kon een woordvoerder van de zorggroep nog niet zeggen. “Het lijkt ons het meest transparant dat wij die klachten extern laten onderzoeken. We zijn op dit moment bezig om een bureau daarvoor te werven. Alle klachten over de zorg die zijn binnengekomen gaan daar naar toe”.

PVV-kamerlid Fleur Agema heeft in de Tweede Kamer schriftelijke vragen gesteld over de situatie in woonzorgcentrum De Overloop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant