2090
Almere Poort

Keobike wordt overgenomen door Deelfiets Nederland

Vanaf 1 januari 2024 zal KeoBike, het deelfietssysteem dat al zeven jaar actief is in Almere en de provincies Gelderland en Utrecht, verder gaan onder de naam Deelfiets Nederland. In Almere Poort staan bij het Marina Muiderzand en bij Station Poort Keobikes. 

Keobike is van het Nederlandse vervoersmaatschappij Keolis, die ook in Almere rondrijdt. Met de overname betekent het dat de bekende KeoBike-fietsen niet meer beschikbaar zullen zijn en gebruikers moeten overstappen naar het platform en de app van Deelfiets Nederland.

Naast de verandering in naam en app, zullen er ook wijzigingen zijn in het betalingssysteem. In plaats van reizen op saldo, zullen gebruikers nu achteraf betalen via iDeal. Bij de eerste keer gebruik na registratie wordt eenmalig 1 euro in rekening gebracht. Het tarief wordt vervolgens 35 cent per 15 minuten met een maximum van 6 euro per dag.

De huidige KeoBike-app zal verdwijnen en vervangen worden door de app van Deelfiets Nederland. Gebruikers zullen dus een nieuw account moeten aanmaken. Alle bestaande carrousels, abri’s, inpandige stallingen en fietsen worden overgenomen door Deelfiets Nederland, evenals de servicebus, wasinstallatie, onderhoudsmedewerker en deelfietsexpert.

Foto: Keolis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant