2380

Jong Almere City klimt langzaam omhoog, ASC Waterwijk overtuigend naar tweede plek

In de Tweede Divisie heeft Jong Almere City FC de smaak te pakken. Scheveningen werd met 4-1 opzij gezet, waardoor de Almeerders nu boven Jong Sparta staan. ASC Waterwijk rekende af met Wartburgia (5-1). FC Almere liet tegen Ouderkerk dure punten liggen (1-1). Forza won met met 5-1 van Zuidoost United en Sporting Almere kwam tegen Sporting Martinus niet verder dan een 2-2 gelijk spel. SC Buitenboys kwam niet actie.

Jong Almere City – Scheveningen: 4-1

Jong Almere City blijft het goed doen in de tweede divisie. Zaterdag was de nummer elf Scheveningen de tegenstander voor de Almeerders. Al na vier minuten spelen was het raak. Een goede pass van Pim Lukassen op de vrijstaande Jeffrey Purrel werd feilloos ingeschoten: 1-0

Almere bleef geconcentreerd spelen en was de betere ploeg. Na 24 minuten werd het 2-0 door een schitterend doelpunt van opnieuw Jeffrey Puriel, die zijn inzet vanaf bijna de achterlijn over de ver uit zijn doel staande keeper stiftte.

In de 37ste minuut vergrootte Jordy Rullens de marge naar drie, nadat hij de bal keihard met zijn rechter in de kruising schoot. Hierdoor kon Almere City met een ruime voorsprong de kleedkamer opzoeken voor de rust.

In de tweede helft was het Mitchel de Vlugt die de Scheveningers op 3-1 zette, maar drie minuten later was het Laye Kromah die opnieuw voor Almere City toesloeg en de 4-1 maakte.

Door de overwinning klimt Jong Almere City naar de 12e plek en staat nu boven Jong Sparta. Om niet te degraderen moet City boven Jong Sparta of bij de eerste negen clubs eindigen.

Volgende week reizen de beloften van Almere City FC af naar de Bollenstreek en treffen het lager geklasseerde Rijnsburgse Boys (15:00 uur).

ASC Waterwijk – Wartburgia: 5-1

Met een hattrick van Tim Klaasen Bos, doelpunten van Lindo Pourchez en Jimmy de Haas en een debuut van O18-speler Rayan el Bachir heeft ASC Waterwijk goede zaken gedaan in de tweede klasse. Waar stadsgenoot SC Buitenboys enige weken geleden nog kansloos met 5-2 onderuit ging tegen het Amsterdamse Wartburgia, lukte het het team van Ryan Smart wel om de Amsterdammers aan de zegekar te binden.

Smart: “In de beginfase van de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Daarna waren wij dodelijk in de afronding. De eerste kans werd direct benut door Lindo Pourchez na een assist door Kai van Essen. Tim Klaasen Bos benutte even later een penalty nadat Barry Smitz was neergehaald in het strafschopgebied.”

Na de rust liep ASC Waterwijk verder uit naar 5-0. Ryan Smart: “Ondanks de 2-0 voorsprong in de rust waren we toch kritisch naar elkaar in de pauze. Tim Klaasen Bos scoorde twee keer via een uitgespeelde aanval. Jimmy de Haas kopte uit een vrije trap de vijfde treffer binnen.”

Door de overwinning klimt ASC Waterwijk naar de tweede plaats achter koploper HBOK. SC Buitenboys was vrij en staat momenteel achtste.

Volgende week gaat ASC Waterwijk op bezoek bij de nummer drie Jong Holland (15:00 uur). SC Buitenboys ontvangt om 14:45 uur Monnickendam. 

SV Ouderkerk – FC Almere: 1-1 

FC Almere heeft afgelopen zaterdag twee dure punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen SV Ouderkerk. Het team van Sandor Augustijn, die onlangs zijn contract verlengde bij FC Almere, was na afloop duidelijk teleurgesteld over het resultaat.

Augustijn: “Het was heel zuur. We waren duidelijk de betere tegen en dat was ook wel te zien na de wedstrijd. De tegenstander was blij met het punt en bij ons droop de teleurstelling er af.  We waren beter, maar dat hebben we vaker dit seizoen en vaak laten we punten liggen door persoonlijke fouten.”

FC Almere staat nu achtste, maar de achterstand met de nummer één is maar vier punten. De verschillen zijn dus klein. FC Almere kwam achter door een fout van de keeper die een cornerbal losliet. Na een tweetal wissels in de rust ging het wat beter lopen bij FC Almere. In de 75e minuut scoorde Tarik Moumen de verdiende gelijkmaker. 

“Helaas viel er geen tweede treffer voor ons. Volgende week ontvangen we Amstelveen/Heemraad op eigen veld. Een belangrijke wedstrijd, want het is de laatste voor de winterstop”, aldus Augstijn.

Aanvang wedstrijd: 14:00 uur.

Forza Almere – Zuidoost United: 3-1

Forza Almere heeft in de vijfde klasse zaterdag een prima resultaat behaald door directe concurrent Zuidoost United in Almere met 3-1 te verslaan. De ploeg blijft hierdoor goed in meedoen aan de kop van de ranglijst. Twee wedstrijden voor de winterstop staat de ploeg in de top drie met een punt achterstand op koploper AFC IJburg.

De volgende wedstrijd is 9 december tegen Nieuw Sloten.

Forza Almere – Zuidoost United: 3-1

Forza Almere heeft in de vijfde klasse zaterdag een prima resultaat behaald door directe concurrent Zuidoost United in Almere met 3-1 te verslaan. De ploeg blijft hierdoor goed in meedoen aan de kop van de ranglijst. Twee wedstrijden voor de winterstop staat de ploeg in de top drie met een punt achterstand op koploper AFC IJburg.

De volgende wedstrijd is 9 december tegen Nieuw Sloten.

Sporting Martinus – Sporting Almere 2-2

Trainer Tareq Abed-el-magied is tot nu toe tevreden over de prestaties van zijn team: “We gingen tegen Martinus goed van start en stonden al binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong, door doelpunten van Sherwan Mustafa. Daarna raakten we de controle kwijt en hadden we na rust niets meer te vertellen. De gastheren sleepten er uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit.”

Sporting Almere blijft door dit resultaat netjes meedraaien en staat op de zesde plaats in de vijfde klasse.

De volgende wedstrijd is 9 december thuis tegen BVV’31 dat op de laatste plaats staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant