3210
Almere

OM eist taakstraf tegen 25-jarige Almeerder met vals geld

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een taakstraf van 140 uur geëist tegen een 25-jarige man uit Almere, bij hem thuis is in 2019 vals geld gevonden. Daarnaast zou hij toen ook in het bezit zijn geweest van spullen om vals geld te maken. Met alles bij elkaar opgeteld kon er voor 25.000 euro aan valse biljetten worden gemaakt.

De Almeerder ontkent dat het geld van hem was. In de rechtbank vertelde hij dat er in die tijd een vriend bij hem sliep, die problemen had thuis. Die zou hem hebben gevraagd of hij een deel van zijn spullen bij de Almeerder in de kamer mocht zetten, waarbij de 25-jarige dacht dat het om toiletspullen ging. 

Een dag later onderzocht de begeleiding van het beschermd wonen project waar de 25-jarige toen verbleef, de kamer van de man en vond drie tassen met onder meer dertig valse briefjes van 50 euro, acht van 20 euro en driehonderd vellen met afdrukken van 50, 20 en 10 euro. De vriend is in september veroordeeld

Betrokken

De officier van justitie hield er in de strafeis rekening mee dat de verdachte met een zorgmachtiging leeft, omdat hij een aantal psychoses heeft gehad. Zijn advocate pleitte voor vrijspraak, maar als hij toch wordt veroordeeld, vindt zij dat hij ondanks zijn leeftijd als een minderjarige moet worden berecht.

De uitspraak is over twee weken. 

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant