990
Almere

SC Heerenveen schuift tandenloos Almere City FC simpel opzij: 3-0

Almere City is voor de tweede keer op rij kansloos onderuit gegaan. In het Abe Lenstra stadion kon het team van Alex Pastoor totaal geen potten breken en verloor met 3-0. Net als tegen Heracles vorige week wist Almere City één serieuze kans te creëren in deze wedstrijd die voor het eerst in de historie van het Nederlandse betaalde voetbal gespeeld werd.

De openingstreffer was voor de bezoekers. Pelle van Amersfoort, de toenmalige huurling van SC Heerenveen die bij  Almere City maar moeilijk tot scoren wist te komen, draaide slim weg tussen Damian van Bruggen en Loic Mbe Soh en passeerde vervolgens Nordin Bakker daarna op snelheid: 1-0.

Vijf minuten voor rust vergrootte SC Heerenveen de voorsprong. Een diepe bal werd knap voorgekopt door Mats Köhlert, waardoor de aanvoerder Sven van Beek de bal bij de tweede paal voor het intikken had.

Het had allemaal nog veel erger kunnen zijn voor Almere City, maar gelukkig was Pelle van Amersfoort het missen van kansen niet verleerd.  Eerst vond hij Nordin Bakker met een knappe reflex op zijn weg en daarna schoot hij domweg naast. Met rust had het net zo goed 4-0 kunnen zijn.

Opvallend was ook de rol van arbiter Richard Martens. Vrijwel alle beslissingen waren in het voordeel van SC Heerenveen en daarnaast deelde hij twee simpele gele kaarten na het oppakken van een bal en het hinderen van een speler. Manel Royo en Damian van Bruggen waren het slachtoffer van de pietluttige geldingsdrift van man in het zwart.

Vervangen

Manel Royo, met geel op zak, werd in de rust vervangen door Alvaro Pena, maar al na drie minuten leek SC Heerenveen de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Osame Sahraoui ging alleen op Nordin Bakker af, maar schoot hoog over.

In de 65e minuut paste Pastoor de tweede wissel toe. Aanvoerder Van Bruggen verliet het veld voor Jochem Ritmeester van der Kamp die de week voor dit treffen niet 100% fit was. 

In de tweede helft wist Almere City net als in de eerste helft amper gevaarlijk te worden. De SC Heerenveen-goalie Andries Noppert hoefde tot aan de 68e minuut geen enkele keer in te grijpen, waar zijn collega Bakker met kunst-en-vliegwerk de bal uit het doel moest houden.

Kort daarna was het definitief over en uit voor Almere City. De volledig vrij staande Pelle van Amersfoort kon de 70e minuut eenvopudig de hoek simpel uitkiezen na een voorzet van Luuk Brouwers.

In de 89e minuut moest Andries Noppert zijn enige redding van de wedstrijd maken. Kornelius Hansen wist de boomlange doelman van dichtbij echter niet te passeren.

Enig lichtpuntje was het inbrengen van Ritmeester van der Kamp, die met een aantal knappe acties zijn team richting het doel wist te dirigeren. Voor de rest ontbrak de creativiteit volledig. Die bleef namelijk in de persoon van Lance Duijvenstein deze keer voor de verandering de hele wedstrijd op de bank zitten.

Aanvoerder Damian van Bruggen verscheen na afloop teleurgesteld voor de camera van ESPN: “Ik baal enorm. We hebben elkaar te weinig geholpen. Dat moet volgende week tegen AZ anders.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant