30.9K6
Almere Stad

Lange rij bij opening ‘kawaii-winkel’ Miniso in Almere Centrum

In Almere Centrum stonden vrijdagochtend tientallen mensen in de rij voor de opening van Miniso. Deze Chinese winkel vestigt zich voor het eerst in Almere, maar schept meteen hoge verwachtingen. “Ik werd gebeld dat je hier een goodiebag krijgt als je iets koopt”, vertelt een meisje dat met haar vriendinnen in de rij staat.

Miniso is een Chinees merk dat vier jaar geleden zijn entree maakte in Nederland. Het filiaal in Almere is de zevende winkel die haar deuren opent.

“We verkopen eigenlijk alles dat ‘kawaii’ en ‘cute’ is”, vertelt manager Aylish. Kawaii is een deel van de Japanse cultuur dat om schattigheid draait. De kasten zijn dan ook gevuld met knuffels met cartoonachtige gezichten en aan de rekken hangen slaapmaskers met daarop sprankelende ogen getekend.

Goodiebag

De eerste honderd klanten hebben geluk; “Ze krijgen een gratis goodiebag met daarin een heleboel dingetjes zoals bijvoorbeeld een besteksetje en een drankje van Pokémon, voor zover ik weet zijn wij de enige die dat drankje verkopen.”

De manager denkt niet dat zich elke dag een rij voor de deur zal verzamelen. “Het is bij Miniso gebruikelijk dat het aan het begin als een trein gaat, later koelt dat iets af, maar het loopt altijd goed. We hopen dat we Almeerders blij maken met onze producten, en ook nog iets kunnen bijdragen aan de lokale economie.”

  1. Good to know zegt:

    In Nobelhorst zit La coppelia, leuke winkel, geen wachtrij en veel Kawaii spullentjes op voorraad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant