illegaal vuurwerk
2450
Almere

Burgemeester Van der Loo kan woning niet sluiten na vinden illegaal vuurwerk

Burgemeesters kunnen woningen nog niet sluiten wanneer er illegaal vuurwerk wordt gevonden. Dat zegt burgemeester Hein van der Loo van Almere na een vondst van zo’n dertig kilo illegaal vuurwerk in de Eilandenbuurt.

Op 24 oktober is een wet aangenomen om burgemeesters bevoegdheid te geven om een woning te sluiten bij onder andere het vinden van verboden wapens of illegaal vuurwerk. Een woning wordt gesloten wanneer de openbare orde verstoord wordt, er vrees is dat dat gaat gebeuren of een last onder dwangsom onvoldoende helpt.

Het is alleen nog onduidelijk wanneer de wet in werking treed, zegt Van der Loo in reactie op vragen van raadslid Karine de Potter van Forum voor Democratie. Zij stelde schriftelijke vragen aan het college na de grote vondst van dertig kilo illegaal vuurwerk. De partij wilde weten of de burgemeester bereid was de maatregel deze jaarwisseling nog in te zetten, maar dat kan dus niet.

Van der Loo geeft aan dat het vooralsnog aan verhuurders van panden is om duidelijke regels vast te leggen over illegaal vuurwerk. Zij kunnen huurders dan uitzetten als er vuurwerk wordt aangetroffen. Het college gaat woningcorporaties hier op wijzen.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant