1010
Almere

Genomineerden Almeerse Cultuurprijs bekendgemaakt

De genomineerden voor de Almeerse Cultuurprijs zijn bekend gemaakt. Sinds vorig jaar wordt de prijs door Cultuurfonds Almere uitgereikt aan een maker of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in Almere.

In de eerste ronde besluit de Almeerse cultuursector welke drie van de tien genomineerden doorgaan naar de volgende ronde. De genomineerde makers zijn GDFL Brassband, Growing Music, Hein Walter, Kleur in Cultuur, Marie-Josée Röselaers, Mik Augusteijn, Poppodium De Meester, Theatergroep Suburbia, Theaterschool Almere en Vernon Chatlein. Er is daarbij onder andere gekeken naar de positieve invloed op de samenleving en cultuur en de landelijke aandacht die daarmee op Almeerse cultuur gevestigd wordt. De prijs werd vorig jaar gewonnen door streetart-collectief Kamp Seedorf.

Tijdens de tweede ronde mag het Almeerse publiek stemmen op hun favoriete kandidaat. Dat kan tot en met 17 december. Deze stemmen tellen gezamenlijk mee als vijfde jury.

In februari wordt de winnaar van de prijs bekendgemaakt tijdens event Maak Het Mee! De prijs van 5000 euro wordt dan ook uitgereikt. “Dit kan worden besteed aan nieuw, eigen werk, maar het is ook mogelijk om het bedrag door te geven aan een ander Almeers cultureel initiatief”, laat Cultuurfonds Almere weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant