1K1
Almere

Almeerder (24) aangehouden wegens verdenking van belastingfraude

Een 24-jarige Almeerse man is aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) verdenkt hem van het doen van onjuiste aangiften omzetbelasting. Zijn boekhouder, een 39-jarige man uit Rijswijk, zou hier aan hebben meegewerkt. Daarom is ook hij een verdachte in de zaak.

In Almere en Rijswijk zijn in totaal drie woningen en een bedrijfspand door de FIOD doorzocht. “Daarbij is beslag gelegd op zowel fysieke als digitale administratie en contant geld.”

Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op de aangiften omzetbelasting over de jaren 2016 tot en met 2021. In deze jaren hield de Almeerder er een gebrekkige administratie op na volgens het onderzoeksteam dat onder leiding van het Functioneel Parket opereert. Desondanks diende zijn boekhouder de aangiften omzetbelasting in. Toen een andere boekouder latere stukken indiende, verschilden deze ‘aanzienlijk’ met de eerder ingediende aangiften. De FIOD vermoedt dat de Almeerder ook valse stukken verstrekte bij een hypotheekaanvraag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant