dieselgenerator
4440
Almere Stad

Dieselgenerator Waterwijk die ’24/7 aanstaat’ leidt tot vragen aan college

De Almeerse politieke partij ApOpa stelt vragen aan het college over een dieselgenerator van Vattenfall die al twee jaar lang dag en nacht aanstaat volgens de partij. Zij zijn van mening dat deze op zeer korte termijn moet verdwijnen of vervangen worden door een duurzamere versie. Ook omdat de generator veel overlast van uitlaatgassen geeft.

De dieselgenator is te vinden tegenover de IJsselbrug in de Waterwijk in Stad. ApOpa vraagt zich af of de raad wel op de hoogte is van de situatie. Daarbij willen ze graag weten wanneer de werkzaamheden, waarvoor de generator wordt gebruikt, zijn afgerond. Ook zijn ze benieuwd waarom het zo lang duurt en of er op andere plekken in de stad ook zo’n apparaat staat.

Slecht voor milieu

De belangrijkste reden voor ApOpa om de vraag te stellen is de ambitie van het college om groener te worden. Een dieselgenerator draagt daar volgens de partij niet aan bij. De schadelijke stoffen die deze uitstoot, zijn namelijk slecht voor het milieu.

Er is al eerder gedoe geweest om een dieselgenerator in de stad. Fractievoorzitters van Partij voor de Dieren en – het toen nog bestaande – NIDA waren het destijds niet eens met het feit dat de kabelbaan op de Floriade een tijdje op diesel liep.

Bron foto: Wikimedia Commons/Dimitry G (niet de generator in Waterwijk)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant