3.1K0
Almere Buiten

Onbekende vuurt 19 kogels af op pand met slapend persoon in Buiten

Een schutter heeft begin oktober 19 kogels afgevuurd op een pand in Almere Buiten. Dat bleek dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat de verdachte naar het gebouw toeloopt en een wapen 19 keer afvuurt.

De beschieting aan de Hopperzuigerstraat gebeurde in de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober om 01.05 uur.

Volgens de politie lag er op dat moment iemand te slapen in een kamer aan de achterzijde van het pand. Meerdere kogels kwamen terecht in een slaapkamer aan de voorzijde van het gebouw. De schutter en een handlanger gingen er daarna op een scooter vandoor.

Mogelijk verband met andere schietpartij

Burgemeester Hein van der Loo besloot een paar dagen later het pand voor zeker zes weken te sluiten. Met de maatregel wilde de burgemeester de veiligheid in het gebied rondom het bedrijfspand herstellen.

Het is nog onduidelijk wie de schutter is en wat het motief achter de schietpartij is. Wel onderzoekt de politie een mogelijk verband met een beschieting twee nachten later. In de wijk Tussen de Vaarten werd toen een woonhuis aan de Klimtstraat beschoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant