4590
Almere

Aardgasverbruik in Almeerse huizen laagst van Nederland

Particulieren in Almere hadden in 2022 een veel lager aardgasverbruik dan inwoners van andere Nederlandse plaatsen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Als oorzaak noemt het CBS het gebruik van stadswarmte in Almere en het feit dat in stedelijke gebieden minder aardgas wordt verbruikt dan in andere delen van het land.

In Almere is het gemiddelde verbruik 380 m3 per huishouden. Dat is het laagste van Nederland. Ter vergelijking: in het Gelderse Rozendaal is het gebruik 1760 m3 per huishouden.

In heel Nederland is het aardgasverbruik vorig jaar gemiddeld genomen verminderd. In 2022 verbruikten Nederlandse woningen bijna 22 procent minder gas dan een jaar eerder. In Almere is de daling in gebruik een stuk minder snel gegaan, de afname is daar ruim 17 procent. Ondanks de relatief kleine daling, heeft Almere dus wel het laagste gebruik van aardgas onder particulieren.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant