3760
Almere

Banenmarkten voor anderstaligen een succes volgens gemeente Almere

Het afgelopen jaar hebben meer dan honderd Almeerse anderstaligen dankzij banenmarkten een betaalde baan gevonden, blijkt uit cijfers van de gemeente Almere. De gemeente heeft deze banenmarkten georganiseerd om mensen aan werk te helpen, maar ook om bedrijven in deze krappe arbeidsmarkt aan werknemers te helpen.

Het initiatief om banenmarkten te organiseren voor mensen die niet of nauwelijks Nederlands spreken kwam voort uit een motie van DENK, die door de gemeenteraad werd aangenomen. Het afgelopen jaar heeft de gemeente vijf banenmarkten gehouden, waarbij naar ongeveer zevenhonderd anderstaligen aanwezig waren. 

Meer dan honderd anderstaligen hebben banen gevonden in onder meer de schoonmaakbranche, transport, gemeentelijke dienstverlening, supermarkt en productiewerk. Anderstaligen zijn bijvoorbeeld gezinsmigranten, statushouders, Oekraïense ontheemden, bewoners van het asielzoekerscentrum of de noodopvang in Almere. 

Ook volgend jaar banenmarkt

“Deze banenmarkten voor anderstaligen blijken een heel goed middel om mensen die nog geen werk hebben aan een goede werkgever te helpen. In veel sectoren is een tekort aan personeel. Deze banenmarkten dienen ook om dit tekort op te lossen”, zegt wethouder Froukje de Jonge.

Het gemeentebestuur van Almere heeft plannen om komend jaar opnieuw banenmarkten te organiseren. Het eerste kwartaal van volgend jaar staat alweer een banenmarkt op de planning. De exacte datum moet nog worden vastgesteld.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant