atelierroute Route 47
1670
Almere

Atelierroute Route 47: kunstenaars stellen ateliers open voor jubileum Almere

Op donderdag 30 november viert Almere haar 47ste verjaardag. Over drie jaar viert de stad haar 50-jarige jubileum. Om deze reden hebben meer dan vijftig kunstenaars zich aangesloten bij atelierroute Route 47, een initiatief van Stichting Art Culture, dat een artistieke route langs de ateliers van de kunstenaars heeft georganiseerd.

Meer dan 50 kunstenaars langs atelierroute Route 47

Stichting Art Culture bestaat uit een team van creatieve en ondernemende mensen die Almere op de kaart willen zetten op het gebied van kunst en cultuur. De Stichting vierde vorig jaar haar 12-jarig bestaan, en heeft in die tijd heel wat culturele activiteiten georganiseerd, waaronder het Groentesoep Festival.

Dit keer heeft de Stichting de handen ineen geslagen met tientallen kunstenaars en atelierroute Route 47 georganiseerd. Dit gebeurt met de aanloop naar het 50-jarig jubileum van Almere in het achterhoofd. Het is de bedoeling dat deze route het publiek kennis laat maken met de vele creatieve geesten die Almere rijk is. Het is in de ateliers ook mogelijk om een kunstwerk te kopen en op deze manier de lokale kunstenaars te steunen.

Datums en route

De atelierroute Route 47 zal op donderdag 30 november, zaterdag 2 december en zondag 3 december plaatsvinden. De kunstenaars zullen dan van 12:00 – 17:00 uur hun ateliers openstellen voor het publiek. Als je altijd al benieuwd was naar de werkruimte van de kunstenaar om de hoek, of benieuwd bent naar het gezicht achter bepaalde werken, dan is deze atelierroute de kans om kennis te maken met de kunstenaars achter de werken.

De routekaart op de website geeft de ateliers van alle deelnemende kunstenaars weer. Als je op het icoontje van het atelier klikt, dan is er meer informatie te zien. De werkplaatsen zijn over heel Almere verspreid, dus atelierroute Route 47 is een kunstzinnige roadtrip voor iedereen die van kunst en cultuur houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant