3331
Almere

Van kerstmuts tot kerstpakket: Easy FM viert december met Almeerders

Het Almeerse radiostation Easy FM dompelt zich de komende maand onder in de kerstsfeer. Vanaf maandag staat de zender geheel in het teken van de feestdagen, met kerstmuziek en tal van feestelijke acties voor de inwoners van Almere. Almeerders kunnen bij de radiozender verschillende prijzen winnen zoals kaartjes voor de schaatsbaan in Almere Buiten, een Easy FM-kerstmuts en kerstpakketten.

De zender roept luisteraars op om kandidaten te nomineren voor een kerstpakket. Station Manager Kristel van den Bergh van Easy FM vertelt over de actie. “We vragen onze luisteraars om na te denken over mensen in hun omgeving die echt een extra blijk van waardering verdienen. Het kan iemand zijn die een moeilijk jaar heeft gehad, of iemand die altijd voor anderen klaarstaat.”

Nominaties kunnen worden ingediend door een e-mail te sturen naar kerst@easyfm.nl met een korte motivatie waarom deze persoon een kerstpakket verdient. Het is het tweede jaar op rij dat de radiozender de kerstpaketten-actie organiseert. Vorig jaar was de actie volgens Kristel een succes en kwamen er veel aanmeldingen binnen, vandaar dat we het dit jaar nog een keer doen.

Persoonlijke kerstverhalen

Daarnaast gaan verslaggevers van Easy FM de straat op om Almeerders te interviewen over hun kerstervaringen. Kristel vertelt over de eerste verhalen die zij vorige week al te horen kreeg. “We horen van Almeerders over hun persoonlijke kerstverhalen, van nostalgische herinneringen tot hoe de feestdagen hen door moeilijke tijden hebben geholpen. De verhalen variëren van ontroerend tot luchtig, zoals grappige familietradities en favoriete kerstrecepten.”

Los van alle acties in december is ook de muziek van de zender afgestemd op de feestdagen. “Het is echt en vrolijke kerst-mix geworden”, aldus Kristel. “We brengen een mix van bekende kersthits als ‘Last Christmas’ van Wham! en ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey, oldies als Bing Crosby’s ‘White Christmas’ en ‘The Christmas Song’ van The Carpenters en recentere kerstmuziek zoals ‘You Make It Feel Like Christmas’ van Gwen Stefani en ‘Santa Baby’ van Ariana Grande.”

Orange the world

Verder zet Easy FM zich in december in voor Orange The World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. “We vinden het belangrijk om naast de feestvreugde ook aandacht te besteden aan serieuze thema’s zoals deze campagne”, voegt Kristel toe.

  1. Ik wil graag mijn man voordragen, ik ben in juni 2022 gevallen en heb mijn rechterpols en mijn linker schouder gebroken. Mijn man heeft alles voor mij gedaan, maar ook echt alles, ondanks dat mijn man zelf ook heel erg ziek is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant